Concertverslag:
La Blusa – Bluescafé Apeldoorn – 8 oktober 2011
LA BLUSA
Bluescafe, Apeldoorn
8 oktober 2011
Cajun/Zydeco. Happy Dance Music! Louisianergy from Holland!
Tekst: William Lindner / Foto’s: J Robert / Videos: William Lindner
In de wekelijkse Nieuwsbrief van Jan Kerseboom stond bij de aankondiging onder meer te lezen:
“…Live staat de band bekend om hun enthousiaste manier van spelen waarmee ze een gretig publiek al snel aan het dansen krijgen…..”
…Cajun muziek de originele muziek die de Franse immigranten mee naar Amerika hebben gebracht waar de walsen en ‘two steps’ op gedanst worden.Zydeco is de zwarte dans muziek in zuid west Louisiana die de Creoolse tunes en ritmes verbindt met bleus en soul en meer recentelijk met funk en hip hop die een virusachtige dansgrove creëert ontworpen om de dansvloeren wereldwijd te vullen….
Ik heb een aantal Cds van deze muziek stijl in mijn bezit. Onder meer van de legendarische Clifton Chenier and the Red Hot Louisiana Band.
Ik wist dus genoeg. Wat is er mooier om op een natte herfstachtige zaterdag avond je lekker onder te laten dompelen in deze zeer dansbare mengeling van muziekstijl(en).
Bij binnenkomst een behoorlijk gevuld Bluescafé. Rond kwart over tien werd er door de band afgetrapt. Diverse nummers van hun albums passeerden de revue zoals de opener “Ajaijippy” , “Cajun Cooking”, “Laissez le bon temps rouler “Big Mamou” “Alors Louisiana” maar ook prima uitgevoerde Covers als “Yellow Moon” , “Dance the night away “, “Knocking on heavens door” en “If I had a hammer “. Allemaal in die aanstekelijke Cocktail van verschillende muzieksoorten met de “trekzak” in de hoofdrol; van Blues via wals naar Funky Voodoo Rhythms, van Zydeco tot ballads en stevige Cajun Rock.Soms ook met een knipoog richting Mexico en sommige songs kunnen ook als “Americana” worden omschreven.
Op een enthousiaste en vakkundige manier werden deze nummers door deze ervaren muziekanten gespeeld.
Inderdaad “Happy Dance Music! Louisianergy from Holland “. Al gauw werd er dan ook op deze aanstekelijke muziek door vele aanwezige gedanst. Ook ruim na elf uur druppelden er nog bezoekers binnen op de geluiden van de “swamp music” van Louisiana.
Ruim na middernacht was het prima optreden voorbij en kon iedereen terug zien op een heerlijke avond “Happy Dance Music! Louisianergy from Holland” van La Blusa.
Een aantal bezoeksters riepen nog naar..”.. volgend jaar ook weer op het Jaarlijkse “Jazz in The Woods “in Apeldoorn he..! Zowel voor de bezoekers als de band een geslaagde avond.