barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens

La Blusa - Dance The Night Away


Op de een of andere onduidelijke manier is Cajun of Zydeco altijd een ondergeschoven kindje geweest. Eigenlijk jammer, want het is heel swingende en dansbare muziek. De muzieksoort komt uit het Franstalige deel van Louisiana en je zou het een mix kunnen noemen van blues, folk en Europese (lees, Franse) muziek. Gelukkig zijn er buiten de VS nog bands die de muziek levend houden. Eén ervan is het uit Delft afkomstige La Blusa. De band bestaat al ruim twintig jaar en is opgebouwd rond de oorspronkelijke leden Henk Robers (zang, gitaar) en Ronald van Drunen (drums, zang). Verder bestaat La Blusa uit Ron DS Chen (accordeon), Jan Pardon (bas, zang) en Tommy M. Moerenhout (sax).


Op het meest recente en inmiddels vijfde album "Dance The Night Away" staat een veelvoud van stijlen, waarbij de cajun toch wel de hoofdmoot vormt. Het begint met een cover van Michael Jacksons "The Way You Make Me Feel", dat hier een soort zydeco/jumpblues-bewerking krijgt. Vervolgens krijgen "The Joker" van Steve Miller dezelfde behandeling. In beide gevallen zeer geslaagde versies. En zo gaat het verder en krijgen we onder meer geheel eigen versies te horen van Bob Dylans "I Want You" en "Knocking On Heaven's Door" en "Hold On Tight" van ELO, die allemaal door de Cajun-soep worden gehaald.
Conclusie: Een erg leuke cd. de band speelt strak en swingend en het is, zelfs voor mij, moeilijk om stil te blijven zitten.