CONCERTVERSLAG: LA BLUSA – CD PRESENTATIE, STAIRWAY TO HEAVEN, 13 APRIL 2014

La Blusa – CD presentatie, Stairway to Heaven, 13 april 2014

Tekst en foto’s: Patrick Struijker Boudier (http://twitter.com/p_okee). Meer foto’s

Dansende mensen, een prima sfeer en erg vrolijke muziek: je kunt veilig concluderen dat de cd presentatie van La Blusa in Stairway 13 april een gezellig feestje was. Maar voor wie de band kent, wel eens live heeft gezien en/of hun nieuwe CD Gold al gedraaid heeft, zal dat als geen verrassing komen.

La Blusa bestaat inmiddels al 25 jaar en heeft in die jaren verschillende bandwijzigingen gehad. De band bestaat op dit moment uit Ron DS Chen (accordeon), Henk Robers (guitar, lead vocals, bluesharp), Ronald van Drunen (drums, vocals ), Jan Pardon (bass, vocals) en Tom Moerenhout (sax).

Voor de cd-presentatie van hun nieuwste cd Gold had La Blusa als support-act Polle Eduard and friends uitgenodigd voor een stevig portie blues en rock. Naast singer-songwriter Polle – met een indrukwekkend verleden als lid van o.a. Tee-Set en de band van Rob de Nijs en succesvol tekstschrijver – herkennen we als ‘friend’ onder meer gitarist Will Sophie die deel uitmaakt van de net opgerichte Peter Green Tribute Band.

Polle Eduard

Helaas was het in het begin van het optreden rond kwart over drie nog niet zo druk. Bezoekers die er wél waren, werden getrakteerd op een stevig rockende set met een flinke dosis blues en jankende gitaren. Short Avenue, Gimme Some Lovin’en I got my eyes on you waren maar een paar van de nummers die erg fijn de zaal in werden geslingerd tot volle tevredenheid van het publiek.

Een stief uurtje later was het de beurt aan La Blusa, nadat Henk Westbroek symbolisch het eerst exemplaar van de cd had overhandigd aan Tom Moerenhout. Tegen die tijd was het gelukkiger ook drukker in Stairway zodat de band (en ook het publiek) kon genieten van een meeswingende massa. Oudgediende en publieksfavoriet The Way You Make Me Feel opende feestelijk het optreden waarna met eveneens de favoriet The Joker het feest met elk nummer alleen maar toenam.

La-Blusa

Waar is La Blusa mee te vergelijken? Ik zou bijna zeggen met Rowen Heze maar dan met een jazzier en bluesinslag. Maar misschien doe ik beide bands daar wel tekort mee. Genieten was er in ieder geval genoeg. Van de Cajun-getinte songs als Cajun Cooking en Yellow Moon tot het Franstalige en het kabbelende Les Haricots tot het accordeon-dancecountrynummer Cotton-Eyed Joe: La Blusa maakte er een uitstekend feestje van. Een erg aangename afsluiting van het weekend.

Website: www.lablusa.nl

La-Blusa